Izvrsne priče: Branka Barišić

Kata Jozović
Inkubator izvrsnosti • 13. lis. 2022. 15:00
Izvrsne priče: Branka Barišić

Kad više nismo u stanju promijeniti situaciju – izazvani smo promijeniti sebe.

Viktor Frankl

Inkubator izvrsnosti smo zamislili kao mjesto za razvoj izvrsnih pojedinaca koji će kroz naše edukacije razviti svoje potencijale i biti najbolja verzija sebe. U sklopu nove kolumne Izvrsne priče – predstavljamo upravo takve – izvrsne pojedince. Upoznaj Branku Barišić.

Branka Barišić rođena je i odrasla u Hercegovini, a već nekoliko godina živi u Njemačkoj, u Münchenu. Završila je studij hrvatskoga jezika i književnosti. Radila je kao njegovateljica u jednom ženskom njemačkom samostanu, ali u zadnje vrijeme sve više je razmišljala o povratku kući i traženju nečega odgovarajućega za sebe u svojoj rodnoj grudi. Želja joj se ostvarila, Branka se uskoro vraća u rodni kraj. 

Branka je sudjelovala na edukacijama “Logoterapija: traganje za smislom” i “Komunikacijske vještine” i Treningu nošenja sa stresom.  S nama je podijelila svoj osvrt na Inkubator izvrsnosti.

Evo što kaže.

Branka, zašto baš Inkubator izvrsnosti? Kako si saznala za nas?

Za Inkubator izvrsnosti saznala sam na Facebooku, ne sjećam se točno trenutka kada i u kojim okolnostima. Naravno, zapratila sam vaš profil gdje su mi pristigle obavijesti o različitim edukacijama. 

Pohađala si tematski posve različite edukacije. Kako su ti pomogle u osobnom razvoju?

Zanimala me logoterapija, pa sam tu naišla na edukaciju Trening nošenja sa stresom i Logoterapija i prijavila se. S obzirom da radim posao koji je dosta stresan i zahtijevan trening mi je bio jako koristan. Iako sam pohađala različite teme, za mene su one povezane jer se tiču svakodnevnih odnosa i suradnje s ljudima, jednom riječju sve su životne.

Nakon toga sam sudjelovala na edukaciji Logoterapija: traganje za smislom, te na Komunikacijskim vještinama. Edukacije su mi prvenstveno pripomogle u zauzimanju za sebe i očuvanju vlastitoga stava u mojem svjetonazoru. Isto tako u odbacivanju nepotrebnog stresa i zadataka
koji nisu moja odgovornost.

Što ti je bilo najkorisnije, koja znanja si primijenila u životu – jesi li vidjela rezultate te primjene?

Znanje s edukacija sam primjenjivala u poslovnom i privatnom životu. Sve su teme bile jako korisne i sve su potrebne. Posao je ono što je zahtijevalo moj najveći napor, tako da sam znanje sa Treninga nošenja sa stresom odmah mogla primjeniti na posao. Znanje s Komunikacijskih vještina sam od svih možda najviše iskoristila jer je komunikacija, bilo verbalna ili neverbalna, ono što čini našu svakodnevnicu.

Logoterapija mi je pomogla u zauzimanju stava u nepovoljnim okolnostima i potvrdila mi je da me nitko ni na što ne može natjerati niti prisiliti.

BrankA B.

Što ti se najviše svidjelo u Inkubatoru i našem načinu predavanja?

Najprije čestitam grupi mladih koja je pokrenula Inkubator izvrsnosti i dala svoj doprinos društvu. Sviđa mi se ovaj koncept rada jednom tjedno i broj modula, tako su mi predavanja bila kao ugodno druženje, a ne kao klasično učenje i nastava. Sviđa mi se interakcija, rad u grupama, razni testovi koje nudite i slično, pomoću kojih mogu saznati više o sebi. 

Teme koje obrađujete su korisne, smatram da uvelike mogu pomoći pri osobnom rastu. Iako više volim susrete uživo, drago mi je što nudite edukacije preko Zooma jer inače ne bih mogla sudjelovati. Također je izvrsno što nudite nešto poput webinara za one koji ne mogu češće sudjelovati ili ne vole predavanja u nastavcima.

Što bih preporučila našim budućim polaznicima?

Za početak neka nađu odgovarajuću edukaciju i prijave se!

Što za tebe znači “izvrsnost” i kako je postižeš?

Za mene izvrsnost znači rad na sebi i brinuti se za sebe. Truditi se voditi zdrav i osmišljen život i ne zanemarivati ni jednu dimenziju svoga bića: duh, duša (psiha) i tijelo. Svaki dan biti svjesna vlastitoga dostojanstva i nastojati oko dobra. Pa koliko uspijem.

Hvala Branki što je podijelila s nama svoju Izvrsnu priču. Nadamo da će inspirirati i tebe da polako kreneš pisati svoju. Veliki broj potencijala nosiš u sebi, a naša je želja pomoći ti da ih razviješ. Pridruži nam se i izgradi svoju izvrsnost s nama!

______________________________________________________________________________________

Ako želiš promjenu koja će obogatiti tvoj život, na pravom si mjestu.

Inkubator izvrsnosti mjesto je na kojem ćeš naći kvalitetne edukacije za postizanje osobne izvrsnosti.

Ako i ti želiš otkriti smisao u svakodnevnim životnim situacijama, prijavi se na online edukaciju Logoterapija: traganje za smislom.

Za više informacija o nadolazećim edukacijama, prati nas na webu i društvenim mrežama.

Podijeli
Preuzmi besplatni e-book
Prijavom na newsletter, dobivaš besplatni e-book.
Redovito ti stižu i korisni savjeti za osobni razvoj.

Sve informacije vezane uz zaštitu osobnih podataka možeš saznati ovdje.
Ime:
Prezime:
Email:
Kontaktiraj nas
Kontakt telefon: +385 91 525 6511
Ime:
Prezime:
Email:
Poruka:
Plaćanje
Inkubator izvrsnosti

Adresa: Vodnikova 5, 10000 Zagreb

OIB: 99870145004


Plaćanje možeš izvršiti na račun:
IBAN: HR4023400091111224816

Ili skeniraj barkod i unesi iznos:
QR code
Dizajn i izrada
Regulus
Inkubator izvrsnosti. Sva prava pridržana 2024.