Politika kolačića

(dalje u tekstu označen kao: „Politika”; zadnji put ažurirano dana 12.12.2023. godine)

Platformom https://izvrsnost.hr/ (dalje u tekstu označen kao: „Platforma”) upravlja društvo INKUBATOR IZVRSNOSTI d.o.o., Vodnikova ulica 5, Zagreb, registrirano pod registarskim brojem 081517112, OIB: 34881980676 (dalje u tekstu označen kao: „INKUBATOR IZVRSNOSTI”) kao Voditelj obrade, koje ima pravo prodaje i raspolaganja sadržajem na Platformi. Prilikom izvršavanja registrirane djelatnosti INKUBATOR IZVRSNOSTI koristi kolačiće i slične tehnologije.

S obzirom na korištenje kolačića, cilj ove Politike kolačića je da odgovori na najčešća pitanja koja se tiču pojma i vrsta kolačića, kao i načina na koji ih ispitanici mogu kontrolirati, odnosno regulirati.


1.         Definicija i svrha kolačića

Kolačić je tekstualna datoteka koja sadrži informacije i koja se preuzima na Vaš uređaj kada posjetite određeno web mjesto. Kada se jednom preuzmu na određeni uređaj, kolačići se svaki puta kada ponovno posjetite web mjesto ponovno šalju natrag na web mjesto sa kojega potječu, odnosno na drugo web mjesto koje prepoznaje taj kolačić.

Kako bismo stvari pojednostavili, možemo reći da se kolačićima smatraju datoteke male veličine koje se privremeno pohranjuju na Vašemu tvrdom disku, što našoj Platformi omogućava prepoznavanje Vašega računala ili drugog uređaja prilikom posjeta Platformi https://izvrsnost.hr/. Navedeni alati mogu prikupljati i pohranjivati tehničke podatke, no isti mogu prikupljati i osobne podatke kao što je IP adresa registriranog korisnika i/ili posjetitelja, identifikator mobilnog uređaja, podatke o pregledniku i slično.

Osnovna svrha kolačića jest da učine našu uslugu efikasnijom, sigurnijom i prilagođenijom korisnicima (ispitanicima). Također, kolačići nam omogućavaju da putem sustava koje koristimo prepoznamo Vaš uređaj te Vam ponudimo najbolju moguću konfiguraciju.

Kolačići omogućavaju razlikovanje između posjetitelja web mjesta. Pored kolačića, postoje i druge slične tehnike koje imaju sličnu svrhu kao kolačići, kao što su “pixeli” i “web beaconi”, te će termin “kolačić” u ovoj Politici kolačića obuhvaćati i takve tehnologije praćenja. U slučaju korištenja pixela ili web beacona, za isto ćemo prethodno od Vas zatražiti privolu u obliku skočnog prozora.

INKUBATOR IZVRSNOSTI koristi kolačiće radi prikupljanja informacija o tome kako se koriste Platforma i usluge.

Redovno ažuriramo tablice s kolačićima koje su sadržane na Platformi. Ipak, imajući u vidu da su kolačići vrlo promjenljiva kategorija, s vremena na vrijeme može doći do izmjena u tablicama koje ćemo navesti u nastavku teksta. 


2.         Vrste kolačića

Postoje minimalno tri kriterija prema kojima se razvrstavaju kolačići:

Kriterij 1: Trajanje

Ovisno o tome koliko traju kolačići, kolačići se dijele na:

a)         sesijske kolačiće koji su privremeni i prestaju postojati nakon što korisniku (ispitaniku) istekne sesija na web mjestu, odnosno kada ugasi svoj pretraživač;

b)        trajne kolačiće koji ostaju na hard driveu korisnikovog (ispitanikovog) uređaja sve dok ih korisnik ili njegov pretraživač ne uklone. Trajanje trajnog kolačića se može razlikovati i zapisano je u programskom kodu svakog pojedinačnog kolačića.

Kriterij 2: Porijeklo

Ovisno tko postavlja kolačiće, kolačići se dijele na:

a)         kolačiće prve strane koje postavljamo mi kao vlasnik Platforme;

b)        kolačiće treće strane koje postavljaju treće strane, kao što su naši ugovorni partneri koje angažiramo za pružanje marketinških ili analitičkih usluga. Primjerice, postoje kolačići treće strane koji prikupljaju podatke o pretragama korisnika na različitim web mjestima i time omogućuju da se korisniku prikazuju prilagođene poruke ili oglasi u skladu sa poviješću pretraživanja korisnika.

U tablici u nastavku u kojoj smo naveli treće strane, odnosno pružatelje usluga s kojima imamo sklopljene ugovore, možete saznati koje kolačiće postavljamo mi (kolačići prve strane) a koje kolačiće postavljaju treće strane (kolačići treće strane). Kako biste razumjeli kako se vrši obrada Vaših podataka koji su prikupljeni korištenjem kolačića treće strane, molimo pročitajte politike privatnosti pružatelja usluga koji ih postavljaju.

Kriterij 3: Svrha

S obzirom na svrhu, kolačići se dijele na:

a)         Nužni kolačići

Nužni kolačići su nam potrebni kako bi stranica funkcionirala na ispravan način te kako bismo u što većoj mjeri održali sigurnosne standarde pridržavajući se svih važećih propisa. Moramo Vas obavijestiti da prilikom korištenja ove kategorije kolačića dolazi do prijenosa podataka u treće zemlje na temelju ugovora koje smo sukladno važećim propisima potpisali s našim partnerima.

NazivSvrhaPružatelj uslugeTrajanjeVrsta    

cookie-consent
Pohranjuje stanje pristanka kolačića korisnika za trenutnu domenuIzvrsnost.hr6 mjeseciHTTP
__Secure-next-auth.session-tokenToken za autentikaciju korisnikaIzvrsnost.hr1 mjesechttp
__Secure-next-auth.callback-urlPomocni cookie s linkom za autentikacijuIzvrsnost.hrsesijahttp
__Host-next-auth.csrf-tokenToken koji osigurava sigurnu vezu izmedju korisnika i serveraIzvrsnost.hrsesijahttp

b)        Funkcionalni kolačići

Ova kategorija kolačića može sadržavati i tzv. kolačiće treće strane. Funkcionalni kolačići nam omogućuju da se na web servisu sačuvaju informacije koje su prethodno upisane (primjerice korisničko ime ili jezik) te da poboljšaju mogućnost pružanja bolje usluge. Moramo Vas obavijestiti da prilikom korištenja ove kategorije kolačića dolazi do prijenosa podataka u treće zemlje.

c)         Statistički i analitički kolačići

Ova kategorija kolačića nam služi za razumijevanije kretanja i interakciju korisnika na web mjestu i to na način da prikupljaju podatke koje mi kasnije analiziramo. Podrazumijevaju i tehničko skladištenje ili pristup koji se koristi u statističke svrhe. Pomoću njih možemo, primjerice, saznati koje stranice ili proizvodi su najviše i najmanje popularni te vidjeti kako se korisnici kreću po web mjestu. U ovu kategoriju kolačića se pretežno ubrajaju kolačići treće strane, što znači da ih koriste i naši ugovorni partneri za svoje potrebe.

d)        Kolačići društvenih mreža i marketinga

Ova kategorija kolačića može se nazivati i tzv. kolačićima treće strane. Kolačići društvenih mreža i marketinški kolačići se koriste u svrhu reklamiranja i prilagođavanja sadržaja korisniku. Koriste se i za ograničavanje ili prilagođavanje oglasa. Moramo Vas obavijestiti da prilikom korištenja ove kategorije kolačića dolazi do prijenosa podataka u treće zemlje.

NazivSvrhaPružatelj uslugeTrajanjeVrsta    

_fbp
Kolačić kojeg koristi Facebook za isporuku niza reklamnih proizvoda kao što su licitacije u stvarnom vremenu oglašivača treće straneMeta Platforms, Inc.3 mjesecaHTTP
  _gcl_auDozvoljava „conversion linker“ funkcionalnost. Sprema informacije o klikovima na reklami kako bi se reklama mogla povezati s konverzijom.Google Adsense3 mjesecaHTTP
_gaPrikuplja statisticke podatke koji se prikazuju unutar Google Analytics.Google Analytics3 mjesecaHTTP

3.         Druge tehnologije koje koristimo na Platformi

Društvene mreže i platforme

INKUBATOR IZVRSNOSTI prikuplja i obrađuje osobne podatke putem interakcija korisnika na društvenim mrežama i platformama kao što su Facebook, Instagram, Youtube, Linkedin. INKUBATOR IZVRSNOSTI ima uvid u poruke i/ili objave na spomenutim društvenim mrežama i platformama, međutim osobne podatke prikupljene putem istih, osobito one sadržane u porukama, INKUBATOR IZVRSNOSTI ne pohranjuje na neka druga mjesta te dodatno ne obrađuju osim u svrhe navedene u ovoj Politici ili Izjavi o zaštiti privatnosti. Iznimno, INKUBATOR IZVRSNOSTI može pohraniti Vaše podatke ukoliko za to postoji obveza važećih propisa.

O pravilima privatnosti Facebooka, Instagrama, Youtubea i LinkedIna, odnosno izjavama o povjerljivosti te načinu na koji oni koriste Vaše osobne podatke, možete pogledati na:

FACEBOOK ONLINE     https://www.facebook.com/privacy/policy/  

INSTAGRAM ONLINE  https://help.instagram.com/519522125107875   

YOUTUBE ONLINE      https://policies.google.com/privacy?hl=hr  

LINKEDIN ONLINE:      https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy

INKUBATOR IZVRSNOSTI ne može utjecati na politike zaštite privatnosti pružatelja usluga društvenih mreža koji se smatraju samostalnim voditeljem obrade.

U slučaju da imate pitanja vezano uz prikupljanje i obradu podataka od strane Facebooka, Instagrama, YouTubea ili LinkedIna ili želite ostvariti neko od svojih prava zajamčenih Općom uredbom o zaštiti podataka, kontaktirajte:

ZA FACEBOOK:

META PLATFORMS IRELAND Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irska

Kontakt službenika za zaštitu podataka:

https://hr-hr.facebook.com/policy.php
https://www.facebook.com/help/contact/540977946302970

Ukoliko niste zadovoljni načinom na koji se prikupljaju i obrađuju Vaši osobni podaci možete se obratiti vodećem nadzornom tijelu Mete, Irskom povjereniku za zaštitu podataka ili Agenciji za zaštitu osobnih podataka Republike Hrvatske.

Facebook je društvena mreža. Društvena mreža je mjesto društvenog povezivanja na internetu, online zajednica koja obično dopušta korisnicima da međusobno komuniciraju u virtualnom prostoru. Društvena mreža služi kao platforma za razmjenu mišljenja i iskustava, ili kako bi Internet zajednici pružila osobne ili informacije vezane za posao. Facebook svojim korisnicima dopušta izradu privatnih profila, upload slika i povezivanje putem zahtjeva za prijateljstvo.

Facebook je vlasništvo tvrtke Meta Platforms Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, SAD. Ukoliko osoba koja se koristi Facebookom živi izvan SAD-a ili Kanade, voditelj obrade osobnih podataka je Meta Platforms Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irska. Meta Platforms Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, SAD samostalni je voditelj obrade.

U slučaju da ste kao posjetitelj (ispitanik) prijavljeni na Facebook, u isto vrijeme Facebook može detektirati svaki Vaš pregled Platforme. Ova informacija prikuplja se putem Facebook komponente i doznačuje se Facebook računu ispitanika. Ako ispitanik klikne na bilo koji Facebook gumb integriran na Platformi, npr. „Like“ gumb, ili ako ispitanik pošalje komentar, tada Facebook doznačuje navedenu informaciju osobnom Facebook računu ispitanika i time sprema osobne podatke.

Svaki put kad je ispitanik prijavljen na Facebook, a u isto vrijeme pristupa Platformi, Facebook će putem Facebook komponente primiti informaciju o tome. Ovo će se dogoditi bez obzira klikne li ispitanik na Facebook komponentu ili ne. Ukoliko ispitanik ne želi prijenos ove vrste informacije, isto može spriječiti tako da se odjavi s Facebook računa prije pristupa Platformi.

ZA INSTAGRAM:

META PLATFORMS IRELAND Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irska

Kontakt službenika za zaštitu podataka:

https://hr-hr.facebook.com/policy.php
https://www.facebook.com/help/contact/540977946302970

Ukoliko niste zadovoljni načinom na koji se prikupljaju i obrađuju vaši osobni podaci možete se obratiti vodećem nadzornom tijelu za Instagram, Irskom povjereniku za zaštitu podataka ili Agenciji za zaštitu osobnih podataka Republike Hrvatske.

ZA YOUTUBE:

Google Ireland, Ltd., Gordon House Barrow St, Dublin 4, Irska

Kontakt službenika za zaštitu podataka:

https://support.google.com/policies/contact/general_privacy_form

Ukoliko niste zadovoljni načinom na koji se prikupljaju i obrađuju Vaši osobni podaci možete se obratiti vodećem nadzornom tijelu za Youtube, irskom povjereniku za zaštitu podataka ili Agenciji za zaštitu osobnih podataka Republike Hrvatske.

Voditelj obrade koristi Youtube kanal. Youtube je Internet video portal koji omogućava besplatnu objavu, pregled, ocjenjivanje i komentiranje video materijala. Youtube omogućuje objavu svih vrsta video materijala, pa tako možete gledati cijele filmove, TV prijenose, glazbene video materijale, foršpane i video materijale koje su napravili korisnici portala.

Vlasnik usluge YouTube je YouTube, LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, SAD. The YouTube, LLC koji je podružnica tvrtke Google Inc., 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, CA 94043-1351, SAD.  YouTube, LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, SAD. The YouTube, LLC koji je podružnica tvrtke Google Inc., 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, CA 94043-1351, SAD smatra se samostalnim voditeljem obrade.

Ukoliko ste kao korisnik stranice (ispitanik) ili registrirani korisnik prijavljeni na YouTube, YouTube će prepoznati svaki put kada otvorite podstranicu na kojoj se nalazi Youtube video. Ta informacija će biti prikupljena od strane YouTubea i Googlea i bit će doznačena YouTube računu ispitanika.

YouTube, odnosno Google, će putem YouTube komponente primiti informaciju da je ispitanik posjetio web stranicu Platforme https://izvrsnost.hr/  ako je za vrijeme posjeta web mjestu bio prijavljen na Youtube; ovo će se dogoditi neovisno o tome jeste li kao ispitanik kliknuli na YouTube video ili ne. U slučaju da ne želite dopustiti takav prijenos informacija, isti možete spriječiti tako da se odjavite s YouTube računa prije otvaranja Platforme https://izvrsnost.hr/.

ZA LINKEDIN:

LINKEDIN IRELAND UNLIMITED COMPANY

Attn: Legal Dept. (Privacy Policy and User Agreement), Wilton Plaza, Wilton Place, Dublin 2, Ireland

Kontakt službenika za zaštitu podataka: https://www.linkedin.com/help/linkedin/ask/TSO-DPO   

Ukoliko niste zadovoljni načinom na koji se prikupljaju i obrađuju vaši osobni podaci, možete se obratiti vodećem nadzornom tijelu za LinkedIn Ireland, Irskom povjereniku za zaštitu podataka ili Agenciji za zaštitu osobnih podataka Republike Hrvatske.


4.         Pravni osnov za korištenja kolačića

Koristimo kolačiće isključivo ukoliko se suglasite sa njihovim korištenjem, odnosno ako nam date privolu putem skočnog prozora. Slijedom navedenoga, pravni osnov za korištenje kolačića na Platformi je pristanak posjetitelja (ispitanika), a koji se daje u skladu s Izjavom o zaštiti privatnosti.

Pretpostavka je da je uređaj koji koristite za pristupanje Platformi Vaš. Ako pristupate Platformi s uređaja koji nije u Vašem vlasništvu, postoji pretpostavka da imate ovlaštenje za davanje suglasnosti za korištenje kolačića na tom uređaju, u skladu s Politikom kolačića.

5.         Onemogućavanje kolačića

Sve kategorije kolačića, osim nužnih, mogu biti onemogućene putem skočnog prozora za kolačiće, kao i putem podešavanja pretraživača koji koristite.

Kolačiće možete podesiti i putem pretraživača, pri čemu treba imati u vidu da su pretraživači uobičajeno automatski podešeni na prihvaćanje svih kolačića. Ako želite izmijeniti postavke kolačića na taj način, obratite se help centru pretraživača koje koristite. Neki od linkova koji Vam mogu pomoći su:

www.allaboutcookies.org
www.youronlinechoices.com/hr
www.aboutads.info/choices
https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage
https://www.oracle.com/legal/privacy/addthis-privacy-policy.html

Uz navedeno, od velike pomoći mogu vam biti i sljedeće web stranice:

https://edaa.eu
https://www.iab.com/
https://iabeurope.eu/
https://www.microsoft.com/en-us/edge?form=MA13FJ
https://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
https://www.opera.com/
https://www.apple.com/safari/
https://www.google.com/chrome/ .

Svaki pretraživač ima svoj sustav upravljanja i reguliranja kolačića. Ako onemogućite sve kolačiće (uključujući nužne), postoji rizik da nećete moći pristupiti ili koristiti dijelove Platforme.

Više o kolačićima i njihovoj upotrebi, odnosno onemogućavanju, svakako pročitajte na  http://www.aboutcookies.org/ .

6.         Izmjene Politike kolačića

Politika kolačića može biti povremeno ažurirana. Voditelj obrade zadržava pravo izmjene, a izmijenjena Politika kolačića će biti objavljena na mrežnoj stranici https://izvrsnost.hr/.

Podijeli
Preuzmi besplatni e-book
Prijavom na newsletter, dobivaš besplatni e-book.
Redovito ti stižu i korisni savjeti za osobni razvoj.

Sve informacije vezane uz zaštitu osobnih podataka možeš saznati ovdje.
Ime:
Prezime:
Email:
Kontaktiraj nas
Kontakt telefon: +385 91 525 6511
Ime:
Prezime:
Email:
Poruka:
Plaćanje
Inkubator izvrsnosti

Adresa: Vodnikova 5, 10000 Zagreb

OIB: 99870145004


Plaćanje možeš izvršiti na račun:
IBAN: HR4023400091111224816

Ili skeniraj barkod i unesi iznos:
QR code
Dizajn i izrada
Regulus
Inkubator izvrsnosti. Sva prava pridržana 2024.