Upoznavanje društvenih poduzeća u Čakovcu – studijsko putovanje

Lucija Čoko
Inkubator izvrsnosti • 26. ožu. 2021. 08:50
Upoznavanje društvenih poduzeća u Čakovcu – studijsko putovanje

Poslovanje društvenih poduzeća – Tim Inkubatora izvrsnosti bio je u Čakovcu kako bi se upoznao s društvenim poduzećima i njihovim načinom organizacije poslovanja. Stečena saznanja o osnivanju i radu ACT grupe i poduzeća koje je pokrenula, poslužit će nam u našim budućim projektima.

U ponedjeljak, 22.3., organizirano je studijsko putovanje u Čakovec za zaposlenike Inkubatora izvrsnosti. Posjetili smo nekoliko lokacija gdje smo iz prve ruke saznali kako izgledaju i djeluju društvena poduzeća. 

Prva stanica bio je ACT Printlab d.o.o. gdje smo se upoznali s radom grafičkog i web dizajn studija. Saznali smo kako je studio pokrenut, koje su prepreke i prednosti njihovog poslovanja i kako pronaći motivaciju u teškim poslovnim trenucima. 

Nakon PrintLaba, posjetili smo Domači vrt, zadrugu koja radi na razvoju ekoloških proizvoda i lokalnog ekosustava održive proizvodnje. Ugostili su nas u Međimurskom štacunu, dućanu s proizvodima međimurskim poljoprivrednika. Saznali smo kako funkcionira zadruga i koje su poteškoće s kojima se susreću poljoprivrednici. Usto smo se probali i fantastične domaće međimurske proizvode.

Posljednja lokacija bila je Humana Nova. Ova socijalna zadruga zapošljava društveno isključene osobe, a trenutno imaju preko 30 zaposlenih osoba s teškoćama. Reciklažom odbačenih tkanina rješavaju gorući problem drugog najvećeg zagađivača prirode – tekstila. Uveli su nas u svoj pogon gdje smo imali priliku vidjeti vrijedne snage na radnom mjestu. 

Posjet navedenim poduzećima iz Čakovca pomoći će nam da dobivene savjete iskoristimo za uspješno rješavanje budućih prepreka na putu društvenog poduzetništva. 

Nadajući se nekoj novoj prilici za susret, svim poduzećima i zadrugama koje smo posjetili želimo puno uspjeha u svim dobrim projektima.

Za više informacija o nadolazećim edukacijama, pratite nas na webu i društvenim mrežama.

Podijeli
Preuzmi besplatni e-book
Prijavom na newsletter, dobivaš besplatni e-book.
Redovito ti stižu i korisni savjeti za osobni razvoj.

Sve informacije vezane uz zaštitu osobnih podataka možeš saznati ovdje.
Ime:
Prezime:
Email:
Kontaktiraj nas
Kontakt telefon: +385 91 525 6511
Ime:
Prezime:
Email:
Poruka:
Plaćanje
Inkubator izvrsnosti

Adresa: Vodnikova 5, 10000 Zagreb

OIB: 99870145004


Plaćanje možeš izvršiti na račun:
IBAN: HR4023400091111224816

Ili skeniraj barkod i unesi iznos:
QR code
Dizajn i izrada
Regulus
Inkubator izvrsnosti. Sva prava pridržana 2024.