Završena edukacija Program za nju

Lucija Čoko
Inkubator izvrsnosti • 24. velj. 2022. 11:55
Završena edukacija Program za nju

U utorak, 22. veljače 2022. godine održan je posljednji modul, online panel “Work-Life balance: na kavi sa ženama” unutar edukacije Program za nju. Ova edukacija, pomoću interaktivnih radionica i personaliziranog sadržaja, omogućila je da sudionice iz prve ruke saznaju savjete i iskustva uspješnih žena o njihovom načinu postizanja ravnoteže između privatnog i poslovnog života. U sklopu 6 online modula sudionice su dobile potrebno znanje i vještine za uspješno nošenje sa svakodnevnim izazovima.

FEMM – praćenje vlastitog tijela

Predavačica Maja Vargić otvorila je edukaciju Program za nju s modulom “FEMM: Upoznaj svoje tijelo”. U sklopu ovog modula sudionice su se upoznale s konceptima vezanim uz fiziologiju reproduktivnog sustava i ovulacijskog ciklusa. Naučile su kako hormoni upravljaju ženskim tijelom, kako se prati menstrualni ciklus, što je to predmenstrualni sindrom (PMS). 

Predavačica je predstavila pitanje (ne)plodnosti, objasnila kako u praćenju ciklusa može pomoći besplatna FEMM aplikacija i odgovorila na druga važna pitanja vezana za reproduktivno zdravlje.

“Zahvaljujući FEMM programu, možete razumjeti što se u kojoj fazi ciklusa događa, zašto je to tako, što bi se trebalo događati i kako se to može tretirati.”, naglasila je Maja važnost praćenje vlastitog zdravlja. 

Kako brinuti za mentalno zdravlje?

Važnost očuvanja mentalnog zdravlja tema je drugog modula – “PsihoFit: Briga za mentalno zdravlje”. Predavačica Martina Barać upoznala je sudionice s pojmom reproduktivnog mentalnog zdravlja. Osnovni cilj je prevencija, identificiranje, razumijevanje te tretman različitih emocionalnih i psiholoških izazova ( depresija, anksioznost, odnosi, osjećaj nesigurnosti, izazovi i sl.). Sudionicama je pomogla u izgradnji ispravne slike o sebi i vlastitom tijelu. Naučile su kako ispravno razumjeti i nositi se s različitim životnim izazovima koji utječu na mentalno reproduktivno zdravlje.

“Nema općeg zdravlja bez mentalnog zdravlja! Reproduktivno mentalno zdravlje je jedna komponenta unutar mentalnog zdravlja koju ne smijemo zanemariti. ”, zaključila je Martina i potakla sudionice na brigu za cjelokupno zdravlje. 

U trećem modulu “Tehnike upravljanja stresom”, Martina je predstavila ispravno upravljanje stresom i kako očuvati mentalnu higijenu. Cilj ovog modula je usmjeriti se na ostvarenje ravnoteže poslovnog i privatnog života kroz različite metode i praktične primjere opuštanja i upravljanja stresom. Uz pomoć korisnih alata i metoda, sudionice su naučile kako koristiti vlastite snage za prepoznavanje životnih prilika i uspješno nošenje s preprekama u svakodnevnom životu.

“Perfekcionizam je nešto na čemu se radi neko vrijeme, ne odlazi preko noći. Važno je prepoznati kritičara u sebi i odgovoriti s promjenom misli.”, naglasila je Martina obrađujući jedan od najčešćih problema današnjice. 

Uspješno upravljanje vremenom i novcem kao recept za uspješniji život

U četvrtom modulu, “Osobna organizacija i upravljanje vremenom”, predavačica Kata Jozović upoznala je sudionice s najboljim metodama i alatima za upravljanje vremenom kao što su: Pomodoro, Eisenhowerova matrica, Timeboxing, Deep work i dr. Naučile su kako “multitasking” utječe na njihovu produktivnost, kako uspješno postaviti i realizirati svoje ciljeve i kako ne izgubiti motivaciju u stresnim i izazovnim vremenima. 

Zanimljiv sadržaj i personalizirani materijali omogućili su prepoznavanje i uvažavanje vlastitih potreba sudionica i pronalazak odgovarajuće metode rada za učinkovito ostvarenje dugoročnih ciljeva i uspješno upravljanje vremenom.

“Koristeći Deep work metodu upravljanja vremenom, svoje kognitivne sposobnosti guramo do krajnjih granica. Ova praksa se na tržištu rada pokazala kao najveća vrijednost onih koji su produktivni.” zaključila je Kata.

Znanje i vještine potrebne za uspješno upravljanje financijama i postizanje osobnih financijskih ciljeve sudionice su dobile u petom modulu “Žene i novac: upravljanje financijama”. Modul je vodila Kristina Ercegović. Kroz zanimljiv i interaktivan sadržaj sudionice su naučile kako odrediti trenutnu financijsku poziciju, kako ostvariti ambiciozne financijske ciljeve, izbjeći impulzivnu kupnju, planirati budžet, ključne razlike između štednje i ulaganja i druge korisne metode za uspješno upravljanje financijama.

“Za uspjeh i zaradu važna je snalažljivost. Na nama je da izvučemo maksimum iz onoga što imamo.” naglasila je Kristina.

Work-Life balance: na kavi sa ženama

Edukacija je završila online panelom “Work-Life balance: na kavi sa ženama” na kojem su sudjelovale Anita Kanđera, Marina Kolar, Zvjezdana Vukić i Tanja Džido.

Ovaj panel je sudionicama ponudio jedinstvenu priliku da otkriju što je sve potrebno kako bi ostvarile svoje ciljeve, uspješno se nosile s različitim životnim izazovima i pronašle ono što će ih učiniti sretnim. Iz prve ruke saznale su kako se nositi sa svim izazovima koje donose privatne i poslovne obaveze. 

Pitali smo gošće što je važno za postizanje Work-Life balance.

Evo što su odgovorile. 

Work-Life balance postoji ako smo iskreni sami prema sebi, kada osvijestimo svoje vrijednosti i zaista ih živimo. Svatko od nas je drugačiji i trebamo pronaći vlastitu ravnotežu.

Anita Kanđera

Vjerujem u Work-Life “Compromise”, što znači da ću se u određenim životnim periodima posvetiti različitim prioritetima. Trebamo graditi svoju priču, univerzalnog recepta za uspjeh nema!

Marina Kolar

Važno je otkriti koji smo tip osobnosti i što nam odgovara s obzirom na crte ličnosti. Kada istinski poznajete sebe onda možete donijeti odluke koje će vam dati vjetar u leđa.

Tanja Džido

Još uvijek radim na Work-Life balance. Kao mama, trudim se da to bude u skladu s mojim obiteljskim životom. Trebamo biti blage prema sebi!

Zvjezdana Vukić 

Snimku susreta možeš pogledati na našem Facebook profilu. 

Za više informacija o nadolazećim edukacijama, prati nas na webu i društvenim mrežama.

Podijeli
Preuzmi besplatni e-book
Prijavom na newsletter, dobivaš besplatni e-book.
Redovito ti stižu i korisni savjeti za osobni razvoj.

Sve informacije vezane uz zaštitu osobnih podataka možeš saznati ovdje.
Ime:
Prezime:
Email:
Kontaktiraj nas
Kontakt telefon: +385 91 525 6511
Ime:
Prezime:
Email:
Poruka:
Plaćanje
Inkubator izvrsnosti

Adresa: Vodnikova 5, 10000 Zagreb

OIB: 99870145004


Plaćanje možeš izvršiti na račun:
IBAN: HR4023400091111224816

Ili skeniraj barkod i unesi iznos:
QR code
Dizajn i izrada
Regulus
Inkubator izvrsnosti. Sva prava pridržana 2024.