Završena edukacija Inkubator izvrsnih vještina

Lucija Čoko
Inkubator izvrsnosti • 07. Dec 2021. 07:57
Završena edukacija Inkubator izvrsnih vještina

U srijedu, 24. studenog 2021. godine održan je posljednji online modul “Umijeće učenja“ unutar edukacije Inkubator izvrsnih vještina. Ova edukacija opremila je sudionike vještinama i alatima potrebnim za ostvarenje osobne i profesionalne izvrsnosti. U sklopu 6 online modula sudionici su dobili rješenje za izazove s kojima se susreću prilikom osobne organizacije, promjene životnih navika ili nošenje sa svakodnevnim poslovnim i privatnim izazovima.

Uspješna organizacija vremena i upravljanje stresom

Predavačica Kata Jozović otvorila je edukaciju Inkubatora izvrsnih vještina s modulom “Upravljanje vremenom.” Sudionici su se upoznali s korisnim alatima i metodama za uspješno upravljanje vremenom. Kata je predstavila različite metoda organizacije vremena, a posebno se osvrnula na Deep Work metodu. “Kada radimo na nečemu zahtjevnom, Deep Work metoda je najbolji način da u tome uspijemo. Deep Work naše kognitivne aktivnosti gura do krajnjih granica”, naglasila je Kata. 

U drugom modul “Upravljanje stresom” duo Klara Saganić i Kristijan Žibrat sudionicima su predstavili korisne alate i metode za lakše nošenje s preprekama i stresom u svakodnevnom životu. U sklopu interaktivnog predavanja, sudionici su imali priliku upoznati se s disanjem u boji – jednom od tehnika disanja koja olakšava svakodnevnu borbu sa stresom. Predavači su naglasili važnost brige za mentalno zdravlje, motivirali sudionike na korištenje spomenutih tehnika u svakodnevnom životu kao i za traženje stručne pomoći ako je to potrebno. 

Usvajanje novih navika 

Treći modul bavio se pitanjem promjene navika. Predavač Hrvoje Vargić predstavio je najaktualnije znanstvene uvide o tome kako navike funkcioniraju i kako ih promijeniti. Sudionici su naučili kako funkcionira njihov mozak i zašto se nekih navika nikada u potpunosti ne oslobodimo. “Snaga volje i trud će uvijek biti potrebni, no uz pametan pristup, razvoj navika može postati lakši i učinkovitiji”, rekao je Hrvoje. Predstavio je  strategiju uspješne promjene navike te upozorio na najčešće prepreke u tome i kako ih izbjeći. 

Traženje smisla 

Logoterapija je psihoterapijski pravac usmjeren na ostvarenje čovjeka kroz traženje smisla i preuzimanje odgovornosti. U četvrtom modulu “Logoterapijske tehnike u svakodnevnom životu” predavač Domagoj Dalbello upoznao je sudionike s logoterapijskim pristupom i tehnikama koje doprinose dubinskom razumijevanju životnih situacija i nadvladavanju životnih prepreka. “Duhovna dimenzija unikatna je za Logoterapiju. Tipično je ljudski i to je ono što ljudima daje smisao, više od samog tijela i psihe”, naglasio je Domagoj razliku Logoterapije u odnosu na ostale psihoterapijske škole. 

Tajna uspješne komunikacije i učenja novih vještina 

Peti modul “Asertivna komunikacija” pomogao je sudionicima da uz pomoć asertivne komunikacije nauče reći ne i postave jasne zahtjeve u komunikaciji. Predavačica Zrinka Štetić Grubišić sudionike je upoznala s različitim tehnikama asertivnosti koje mogu svakodnevno koristiti kako bi poboljšali vlastitu komunikaciju. “Uspješna komunikacija je zahtjevna i kao takvu potrebno ju je vježbati i na njoj raditi”, zaključila je Zrinka. 

Edukacija je završila šestim modulom “Umijeće učenja” u kojem je predavačica Lucija Brčić predstavila važnost cjeloživotnog učenja. Sudionici su se upoznali s korisnim metodama i tehnikama učenja te saznali najaktualnija predviđanja o poslovima i vještinama budućnosti. “Radna mjesta budućnosti trebaju ljude koji su spremni trajno učiti kako bi mogli pratiti promjene, zadovoljiti svoje potrebe i interese, biti konkurentni na tržištu rada te samim time postati aktivnim članovima društva” zaključila je Lucija. 

Edukacija je sudionicima pomogla uspješno organizirati svoje privatno i poslovno vrijeme, naučiti upravljati stresom, promijeniti životne navike i ostvariti ciljeve, brže i efikasnije učiti, primijeniti logoterapijske tehnike u svakodnevnom životu i asertivno komunicirati. 

Dojmovi sudionika

“Cijela edukacija mi je bila korisna, predavači jasno predaju i prenose znanje. Modul o navika mi je bio najkorisniji dio edukacije.”

Sudionik na edukaciji

Za više informacija o nadolazećim edukacijama, prati nas na webu i društvenim mrežama.

Podijeli
Preuzmi besplatni e-book
Prijavom na newsletter, dobivaš besplatni e-book.
Redovito ti stižu i korisni savjeti za osobni razvoj.

Sve informacije vezane uz zaštitu osobnih podataka možeš saznati ovdje.
Ime:
Prezime:
Email:
Kontaktiraj nas
Kontakt telefon: +385 91 525 6511
Ime:
Prezime:
Email:
Poruka:
Plaćanje
Inkubator izvrsnosti

Adresa: Vodnikova 5, 10000 Zagreb

OIB: 99870145004


Plaćanje možeš izvršiti na račun:
IBAN: HR4023400091111224816

Ili skeniraj barkod i unesi iznos:
QR code
Dizajn i izrada
Regulus
Inkubator izvrsnosti. Sva prava pridržana 2024.