U potrazi za smislom

Lucija Čoko
Inkubator izvrsnosti • 16. lip. 2021. 10:55
U potrazi za smislom

U četvrtak, 27. svibnja 2021. godine održan je online modul „Osobna misija“ unutar edukacije Inkubator osobne izvrsnosti. Modul daje odgovor na pitanje zašto nešto raditi. Polaznici su se upoznali s važnošću određivanja osobne misije te metodama i alatima kao što su Ikigai i Izjava o osobnoj misiji koji pomažu u njezinom ostvarenju.

Završena edukacija – Inkubator osobne izvrsnosti

Predavačica Kata Jozović uvela je 24 sudionika u posljednji modul Inkubatora osobne izvrsnosti riječima: “Sva prethodno usvojena znanja mogu vam pomoći da kroz pronalazak osobne misije izgradite sebe.”. Kata Jozović magistra je filozofije. Koordinatorica Inkubatora izvrsnosti gdje osmišljava i provodi edukacije. U slobodno vrijeme piše diplomski rad na Odsjeku za informacijske znanosti. Volontiranjem u udruzi Svjetski savez mladih Hrvatska stekla je iskustva aktivnog angažmana za dobrobit mladih, upravljanja timom i vođenja edukacija usmjerenih na ljudska prava i dostojanstvo.

Naša misija je viša svrha koju imamo, odgovor na pitanje zašto. Svojstvena je svakom pojedincu i usmjerena na ciljeve i budućnost.

Kata Jozović, predavačica

Sudionici su kroz prethodne module naučili kako uspješno upravljati emocijama i stresom, vremenom, upoznali su se s učenjem Jordana Petersona i temeljima logoterapije. Prethodno održani moduli pripremili su ih na traženje osobne misije kao posljednjeg koraka u izgradnji osobne izvrsnosti. 

Osobna misija

Polaznicima je kroz zlatni krug Simona Sineka predstavljena važnost postojanja svrhe tj. višeg cilja u životu svakog čovjeka. Nadalje, kroz prizmu Franklovog učenja u logoterapiji, predavačica je opisala kako otkriti vlastitu svrhu. Pomoću praktičnog zadatka sudionici su imali priliku ispuniti Izjavu o osobnoj misiji koja će im poslužiti kao smjerokaz u daljnjoj potrazi. U drugom dijelu predavanja, upoznali su se s Ikigai metodom –  jednom od tajni stanovnika Okinawe, najdugovječnijega otoka na svijetu. Predavačica je detaljno opisala Ikigai i kako ga pronaći. Polaznici su kroz praktični rad imali priliku odgovoriti na ključna pitanja i pomoću njih pokušati definirati svoj Ikigai

Traženje osobne misije zahtjeva neprestalan rad na sebi kao temelju bolje budućnosti. “Naša misija je viša svrha koju imamo, odgovor na pitanje zašto. Svojstvena je svakom pojedincu i usmjerena na ciljeve i budućnost.”, zaključila je Kata.

Osobna misija bila je zadnja tema koja je zaokružila ovu edukaciju i to na jako koristan način jer smo s praktičnom Igikai metodom dobili jedan cjelokupan osvrt bitnih aspekata u pronalaženju našeg osobnog smisla života.

Elena Legović, sudionica na radionici

Ovo je posljednji modul edukacije Inkubator osobne izvrsnosti koja se održala online u sedam susreta, a čiji je cilj bio sudionicima pružiti da na jednom mjestu pronađu sve potrebno za osobni razvoj.

Za više informacija o nadolazećim edukacijama, prati nas na webu i društvenim mrežama.

Podijeli
Preuzmi besplatni e-book
Prijavom na newsletter, dobivaš besplatni e-book.
Redovito ti stižu i korisni savjeti za osobni razvoj.

Sve informacije vezane uz zaštitu osobnih podataka možeš saznati ovdje.
Ime:
Prezime:
Email:
Kontaktiraj nas
Kontakt telefon: +385 91 525 6511
Ime:
Prezime:
Email:
Poruka:
Plaćanje
Inkubator izvrsnosti

Adresa: Vodnikova 5, 10000 Zagreb

OIB: 99870145004


Plaćanje možeš izvršiti na račun:
IBAN: HR4023400091111224816

Ili skeniraj barkod i unesi iznos:
QR code
Dizajn i izrada
Regulus
Inkubator izvrsnosti. Sva prava pridržana 2024.