Održan posljednji modul edukacije FEMM: program za nju

Lucija Čoko
Inkubator izvrsnosti • 02. Jul 2021. 12:23
Održan posljednji modul edukacije FEMM: program za nju

(Ne)plodnost i prirodno planiranje obitelji

U srijedu, 16. lipnja 2021. godine održan je posljednji online modul “(Ne)plodnost i prirodno planiranje obitelji“ unutar edukacije FEMM: program za nju. Modul nudi znanje o tome što sve utječe na (ne)plodnost, koji su alati i metode za prepoznavanje vlastite plodnosti i prirodno planiranje obitelji te kako u tome pomažu FEMM program i liječnici.

Ovulacija kao središnji događaj menstrualnog ciklusa

Predavačica Maja Vargić na početku trećeg i posljednjeg modula FEMM: programa za nju ponovila je važnost poznavanje anatomije ženskog reproduktivnog sustava o čemu je detaljnije govorila u sklopu prvog modula. Nadalje, prikazala je muški reproduktivni sustav i razlike u razini spolnih hormona između žena i muškaraca. 

“Muškarci su plodni od puberteta nadalje, većinu svog života. Žene su od puberteta do menopauze plodne samo nekoliko dana u svakom ciklusu”, naglasila je Maja. Ovo je važno znati kako bi žene mogle pravilno pratiti razdoblje plodnosti i prirodno planirati obitelj

Polaznice su u prethodna dva modula “Upoznaj svoje tijelo” i “Menstrualni ciklus: praćenje, nepravilnosti i regulacija” naučile najvažnije zakonitosti ženskog reproduktivnog sustava i kako pratiti i uočiti nepravilnosti unutar ciklusa. Navedeni moduli poslužili su kao izvrstan izvor znanja o ženskom reproduktivnom zdravlju. Stečeno znanje polaznicima će omogućiti razumijevanje prirodnog planiranja obitelji i daljnje praćenje plodnosti. 

Praćenje ciklusa i prirodno planiranje obitelji 

Predavačica je detaljnije objasnila važnost ovulacije kao središnjeg događanja menstrualnog ciklusa. Polaznice je upoznala s FEMM metodom planiranja obitelji i prepoznavanje ovulacije – pomoću bilježenja prirodnih pokazatelja i LH testiranja. Posebnu pažnju pridala je prepoznavanju plodnog razdoblja i dana vrhunca te potencijalnim poteškoćama s kojima se žene mogu susresti. U drugom dijelu predavanja, sudionici su se upoznali s najčešćim abnormalnostima ciklusa i kako pratiti plodnost s obzirom na postojeće nepravilnosti. Sudionicima su predstavljeni zbunjujući ciklusi i kako u tim slučajevima pratiti plodnost. U slučaju poteškoća s neplodnošću, FEMM program nudi liječničku pomoć i praćenje para tijekom planiranja obitelji

Pomoću FEMM uputa za planiranje obitelji svaka žena može primijeniti stečeno znanje kako bi pravilno pratila svoj ciklus i na prirodan način planirala obitelj. Na kraju edukacije, Maja je pozvala polaznice da se jave za individualne konzultacije koje su im dostupne tijekom i/ili po završetku FEMM edukacije.

Dojmovi sudionika

“Edukacije je bila super! Predavačica je konkretna i jasna. Posebno bih pohvalila poštivanje vremenskog okvira; kao mladoj mami s troje male djece to mi je jako važno. ”

Sudionica na edukaciji

“Predavačica je komunikativna i zrači pozitivom! Zahvala sam na materijalima koje šaljete nakon edukacije i koji su mi jako pomogli u ponavljanju naučenog. ”

Sudionica na edukaciji

Ovo je posljednji modul edukacije FEMM: program za nju koja se održala online u tri susreta, koja je sudionicima ponudila znanje i podršku za ostvarenje reproduktivnog zdravlja i planiranje obitelji.

Za više informacija o nadolazećim edukacijama, prati nas na webu i društvenim mrežama.

Podijeli
Preuzmi besplatni e-book
Prijavom na newsletter, dobivaš besplatni e-book.
Redovito ti stižu i korisni savjeti za osobni razvoj.

Sve informacije vezane uz zaštitu osobnih podataka možeš saznati ovdje.
Ime:
Prezime:
Email:
Kontaktiraj nas
Kontakt telefon: +385 91 525 6511
Ime:
Prezime:
Email:
Poruka:
Plaćanje
Inkubator izvrsnosti

Adresa: Vodnikova 5, 10000 Zagreb

OIB: 99870145004


Plaćanje možeš izvršiti na račun:
IBAN: HR4023400091111224816

Ili skeniraj barkod i unesi iznos:
QR code
Dizajn i izrada
Regulus
Inkubator izvrsnosti. Sva prava pridržana 2024.