Reproduktivno zdravlje direktno utječe na naše cjelokupno zdravlje

Lucija Čoko
Inkubator izvrsnosti • 14. svi. 2021. 11:57
Reproduktivno zdravlje direktno utječe na naše cjelokupno zdravlje

Održan 1. Modul – “Upoznaj svoje tijelo”

U utorak, 11. svibnja 2021. godine održan je online modul „Upoznaj svoje tijelo“ unutar edukacije FEMM: program za nju. Cilj modula je naučiti žene kako upoznati vlastito tijelo i brinuti se o sebi. Koncepti vezani uz fiziologiju reproduktivnog sustava i ovulacijskog ciklusa ne moraju biti nepoznanica u današnje vrijeme. 

Radionicu je vodila Maja Vargić – magistra ekonomije i logoterapeut iz Zagreba. FEMM je upoznala 2014. godine kada je sudjelovala na Komisiji o statusu žena u Ujedinjenim narodima u New Yorku. Od tada FEMM koristi osobno, a od 2018. godine aktivno podučava žene i parove kako njihova tijela funkcioniraju, hormonalnu podlogu i pomaže im postići željene ciljeve vezane uz očuvanje zdravlja i planiranje obitelji. Kaže da ju je FEMM privukao jer osnažuje žene da aktivno preuzmu odgovornost za svoje reproduktivno zdravlje.

Reproduktivno zdravlje direktno utječe na naše cjelokupno zdravlje.

Maja Vargić, predavačica

Ženski spolni sustav

Predavačica je započela prvi modul FEMM: program za nju riječima: “Reproduktivno zdravlje direktno utječe na naše cjelokupno zdravlje.” Time je naglašena briga za reproduktivno zdravlje kao i opasnosti koje se kriju za cijelo tijelo.“

Na radionici je sudjelovalo 8 polaznica. Upoznale su se s osnovnim konceptima vezanim uz fiziologiju reproduktivnog sustava i ovulacijskog ciklusa. Naučili su koji hormoni i kako upravljaju ženskim tijelom. Predavačica je objasnila kako pratiti menstrualni ciklus i napraviti bilješke u FEMM aplikaciji. Također, predstavila je faze menstrualnog ciklusa i navela najčešće nepravilnosti kod žena.

“Upoznavanje vlastitog tijela znanje je koje bi trebalo biti dostupno svakoj ženi.” zaključila je Maja. Također, pozvala sudionice da joj se jave za individualne konzultacije gdje mogu dobiti potrebnu podršku i smjernice za brigu o vlastitom zdravlju, razgovarati o simptomima ili drugim zdravstvenim pitanjima, zajedno pratiti ciklus i uočiti potencijalne promjene, potražiti pomoć pri prirodnom planiranju obitelji i dobiti odgovore na pitanja o (ne)plodnosti.

“Odličan uvod u edukaciju o ženskom zdravlju! Predavačica je ne samo stručna već i jako draga što uvelike olakšava razgovor o često neugodnim temama. Preporuke svima koji žele naučiti nešto više o sebi i vlastitom tijelu!”

Adriana Bulat, sudionica na edukaciji

Ovo je prvi modul edukacije FEMM: Program za nju koja se održala online u tri susreta, a čiji je cilj bio sudionicima pružiti znanje i podršku za ostvarenje reproduktivnog zdravlja i planiranje obitelji.

Za više informacija o nadolazećim edukacijama, prati nas na webu i društvenim mrežama.

Podijeli
Preuzmi besplatni e-book
Prijavom na newsletter, dobivaš besplatni e-book.
Redovito ti stižu i korisni savjeti za osobni razvoj.

Sve informacije vezane uz zaštitu osobnih podataka možeš saznati ovdje.
Ime:
Prezime:
Email:
Kontaktiraj nas
Kontakt telefon: +385 91 525 6511
Ime:
Prezime:
Email:
Poruka:
Plaćanje
Inkubator izvrsnosti

Adresa: Vodnikova 5, 10000 Zagreb

OIB: 99870145004


Plaćanje možeš izvršiti na račun:
IBAN: HR4023400091111224816

Ili skeniraj barkod i unesi iznos:
QR code
Dizajn i izrada
Regulus
Inkubator izvrsnosti. Sva prava pridržana 2024.