Zaposli vlastiti novac

Lucija Čoko
Inkubator izvrsnosti • 13. svi. 2021. 12:37
Zaposli vlastiti novac

Održan 1. Modul – “ Projekt: financijska sloboda”

U srijedu, 28. travnja 2021. godine održan je online modul „Osnove financijske pismenosti“ unutar edukacije Projekt: financijska sloboda. U sklopu modula polaznici su se upoznali s osnovnim načelima upravljanja osobnim financijama i ključnim pojmovima koje je potrebno razumjeti za financijski uspjeh.

“Najbitnije u financijama je naše ponašanje. Dugoročni uspjeh u financijama je uvelike određen time koliko možemo odgoditi užitak.” naglasio je Hrvoje Vargić, voditelj prvog modula koji je svojom radionicom otvorio edukaciju Projekt: financijska sloboda. Hrvoje je dvostruki magistar ekonomije i filozofije. Voditelj Inkubatora izvrsnosti s deset godina iskustva u kojima je radio kao konzultant za EU fondove, direktor u međunarodnoj nevladinoj organizaciji i pokretač različitih društveno-poduzetničkih inicijativa.

Najbitnije u financijama je naše ponašanje.

Hrvoje Vargić, predavač i voditelj Inkubatora izvrsnosti

Ključni financijski pojmovi

Na radionici je sudjelovalo 17 sudionika. U uvodnom dijelu edukacije sudionici su riješili test financijske pismenosti nakon čega su im objašnjeni dobiveni rezultati. Zatim su se upoznali s obilježjima financijski uspješnih ljudi. Predavač je dao korisne i relevantne savjete kako poboljšati trenutnu financijsku situaciju.

Pomoću konkretnih primjera, objašnjen je proces inflacije kao i prednost diverzifikacije. Posebno je naglašena i objašnjena važnost složene kamatne stope. U drugom dijelu edukacije, sudionici su saznali kako napraviti obračun plaće i izračun neto imovine. Dobili su detaljne upute i savjete za izračun navedenih stavki.

Sve je lijepo i detaljno objašnjeno i potkrijepljeno jednostavnim primjerima. Predavač je stručan, dinamičan i zna približiti temu svima.

Sudionici radionice

Jedna od teza o novcu je da novac stvara novac. Ovo je jedna od bitnih stavki koju treba usvojiti kako bismo stekli financijsku slobodu. “Novac treba shvaćati kao osobnog zaposlenika koji radi za vas”, zaključio je Hrvoje.

Ovo je prvi modul edukacije Projekt: financijska slobode koja će se održati online u pet susreta. Cilj je edukacije sudionicima pružiti priliku da ovladaju znanjem i vještinama potrebnim za ostvarenje financijskog uspjeha.

Za više informacija o nadolazećim edukacijama, prati nas na webu i društvenim mrežama.

Podijeli
Preuzmi besplatni e-book
Prijavom na newsletter, dobivaš besplatni e-book.
Redovito ti stižu i korisni savjeti za osobni razvoj.

Sve informacije vezane uz zaštitu osobnih podataka možeš saznati ovdje.
Ime:
Prezime:
Email:
Kontaktiraj nas
Kontakt telefon: +385 91 525 6511
Ime:
Prezime:
Email:
Poruka:
Plaćanje
Inkubator izvrsnosti

Adresa: Vodnikova 5, 10000 Zagreb

OIB: 99870145004


Plaćanje možeš izvršiti na račun:
IBAN: HR4023400091111224816

Ili skeniraj barkod i unesi iznos:
QR code
Dizajn i izrada
Regulus
Inkubator izvrsnosti. Sva prava pridržana 2024.